Ali je za bolečino v modih lahko kriv išias?


Moda so parne moške spolne žleze, ki proizvajajo spermo in spolni hormon testosteron. Nahajajo se v mošnji pod penisom in so občutljiva na dotik ter temperaturne spremembe.
Bolečina v modih ni nujno vedno povezana s samimi modi. Včasih je lahko posledica prenesene bolečine iz drugih delov telesa.
Možni vzroki za bolečino:
  • Direkten udarec v mošnjo lahko povzroči akutno bolečino, ki se širi na trebuh in noge. Simptomi poškodb so lahko krvavitev v urinu, uriniranje s težavo, vročina ter oteklina in modrice na modih.
  • Različne težave s hrbtenico lahko vplivajo na bolečinske občutke v modih ali v presredku.
  • Irritacija ishiadičnega živca, išias, se lahko manifestira kot bolečina, ki se začne v spodnjem delu hrbta in se razširi v dimlje in noge. Sega lahko v presredek ali v moda.
  • Preobremenitev mišic v dimljah lahko vodi v bolečine v modih in zgornjem delu stegen.
  • Ingvinalna kila ali po domače pruh se kaže kot boleča izboklina v dimljah, ki lahko postane občutljiva na dotik, napreduje lahko v pekoč občutek in oteklino skrotuma.
🚨 Bolečina? Imamo rešitev! 🚨 
V samo 3 obravnavah!
Medico Ars Metlika, www.medico-ars.com.


Bolečine v modih so lahko zelo neprijetne in skrb vzbujajoče, vendar njihov vzrok ni vedno neposredno povezan z modi ali genitalnimi območji. Možnosti, kot je išias, kažejo na to, da so lahko simptomi preneseni iz drugih predelov telesa. Zato je pomembno, da ne odlašate z obiskom zdravnika in pravočasno poiščete ustrezno zdravniško pomoč, saj pravilna diagnoza in zdravljenje lahko preprečita nadaljnje zaplete in omogočita lažje okrevanje. Ne dovolite, da bolečina brez jasnega vzroka postane vaš vsakdan.


Ne dovolite, da bolečina upravlja vaše življenje.
Pokličite še danes na 040 875 465 ali
nam pišite na info@medico-ars.com in
začnite svojo pot k boljšemu počutju! 🌟

Za določitev natančne diagnoze je nujen obisk vašega osebnega zdravnika, ki bo s strokovnostjo izvedel potrebne ukrepe. Če medicinska diagnostika ne potrdi organskih ali drugih težav, ki bi zahtevale nadaljnje zdravljenje, je smiselno razmisliti o možnosti, da so težave posledica stanj, ki jih učinkovito obravnavamo z manualnimi terapevtskimi pristopi.

Za www.medico-ars.com Tina Šikonja Hudelja. 2009-2024: 10 let ustanovitve Medico Ars in 15 let izkušenj pri delu na profesionalni ravni. Terapevtske storitve Medico Ars ne nadomeščajo sodelovanja z zdravnikom. V primeru akutnih poškodb, bolečin se najprej posvetujte z zdravnikom. Foto: Canva Pro




Komentarji