Vprašanja in odgovori: Trakcija vratu. Da ali ne?



Spoštovana, v lanskem letu sem bila pri Vas na terapiji zaradi migrene in hrbtenice. Pri migreni sicer ni bilo izboljšanja, pri hrbtenici pa ja. Konec tedna se mi je ponovno pojavila bolečina v hrbtenici, katera je v večjem delu tudi sama od sebe izzvenela, rahla bolečina pa se pojavlja v popoldanskem času. Danes sem bila na bioresonanci in so mi predlagali "razteg vratnih vretenc" pa me zanima ali take zadeve rešujete pri Vas?


Spoštovana gospa,


najlepša hvala, da ste se ponovno obrnili na nas glede vaših težav. Veseli nas, da ste ob zadnji terapiji opazili izboljšanje pri hrbtenici, čeprav obžalujemo, da pri migrenah ni bilo bistvenih sprememb.


Kar se tiče predloga za razteg vratnih vretenc, bi vam želeli svetovati previdnost. Trakcija hrbtenice je postopek, ki se uporablja za zmanjšanje pritiska na vretenca in diske, vendar pa ni vedno primerna za vsakogar. Zlasti v primerih, ko obstajajo specifična zdravstvena stanja ali kontraindikacije, je lahko tovrstna tehnika povezana s povečanim tveganjem za zaplete.


Naša praksa temelji na celostnem in individualiziranem pristopu, kjer uporabljamo varne in učinkovite tehnike, usmerjene v sproščanje napetosti in izboljšanje funkcionalnosti hrbtenice, vključno z vratno hrbtenico. Pri tem se izogibamo tehnikam, ki bi lahko povzročile dodatno obremenitev ali potencialno škodo, kot je trakcija.


Predlagamo, da se oglasite pri nas na brezplačnem pregledu, kjer bomo lahko podrobneje ocenili vaše trenutno stanje in določili najprimernejši pristop za vas. Tako bomo zagotovili, da prejmete varno in učinkovito terapijo, prilagojeno vašim specifičnim potrebam.


Veselimo se vaše povratne informacije in vas vabimo, da nas kontaktirate za dogovor o terminu pregleda.


S spoštovanjem,


Tina Šikonja Hudelja

Zavod Medico Ars


Imate tudi vi vprašanje? Naš strokovni tim je tukaj, da vam pomaga! Pošljite nam svoje vprašanje, pa vam bomo z veseljem odgovorili in svetovali glede vaših težav. Kliknite spodaj in stopite v stik z nami – vaša dobrobit nam je na prvem mestu! Pošljite svoje vprašanje zdaj: info@medico-ars.com


Komentarji